0-3 (33) Hannes Törnqvist (ass Johan Brorsson)
0-4 (78) Linus Strömgren (ass Martin Hedvåg)
Johan Brorsson,
Avb: Julien Linda, Andreas Palm, Herman Schmidt, William Nilsbeck, Billy Svenske, Samuel Eliasson (mv)
Stabil derby seger!
Torpa gör en fin match i kvällens derby och tar årets första tre poängare.
Det var upplagt för derbyfest med mycket publik, en ny fin anläggning och bra väder. Obesegrade SIF var taggade men TIF inledde mycket starkt och tog kommandot direkt. Bortalaget skruvade upp tempot och hade bra tryck och SIF fick mest försvara sig. Redan i 6:e minuten kom ledningsmålet. På en variant på en högerhörna av Martin mötte Murre Nazari bollen vid strafflinjen och dunkade in bollen i bortre hörnet. Torpa spelade fortsatt bra och dominerade rejält. Man var hela tiden farliga och hade flera chanser till att öka på ledningen. Johan P sköt över, Linus tvingade mv till en fin benparad och Hannes var nära att rinna igenom på sin högerkant. Vi fick vänta till 28:e minuten innan tvåan skulle komma. Lite flipperspel utanför straffområdet innan Johan Brorsson fick tag på bollen och satte ett välplacerat skott, precis innanför stolpen. TIF fortsatte att ösa på och det dröjde bara 5 minuter innan 0-3 skulle falla. Åter en snabb omställning med flera fina passningar innan Johan Brorsson spelade in bollen från vänstersidan och helt ren kunde Hannes Törnqvist trycka in bollen. Martin var nära fyran minuten senare men skottet gick över. SIF hade sin enda farlighet i 37:e minuten men i bra läge gick skottet över. I stället skapade TIF tre fina chanser i slutet där Murre, Johan P och Johan Brorsson var nära nätkänning. En väldigt stark halvlek av Torpa där man rullade bollen snabbt och skapade en mängd chanser.
”Det svåraste som finns är att leda med 3-0” enligt Håkan Södergren, och lite stämde det in även på denna match. TIF blev försiktigare och försvarade ledningen när SIF flyttade fram sina styrkor i andra. Vi slarvade några gånger och hade inte Oskar varit så bra i målet kunde hemmalaget mycket väl reducerat både en och två gånger. Man hade ett par farliga hörnor och Herman Werner var fri men Oskar avvärjde. TIF kontrade mest och var hela tiden farliga. Johan Brorsson var ren i 64:e men bollen räddades till hörna. Hade reduceringen kommit kunde blivit farligt men matchen skulle stängas i 78:e minuten. I en snabb omställning hittade Johan P en djupledslöpande Martin. Helt ren spelade han osjälviskt till Linus Strömgren och enkelt kunde han rulla in 0-4. Matchen var över och ett hårt jobbande hemmalag fick aldrig in någon boll. En på förhand svår bortamatch som vi genomför på bästa sätt efter vår framför allt fina första halvlek. Åter håller vi nollan (om än med lite tur) och när det lossnar framåt, då blir vi svårslagna. En fin lagseger där alla bidrog och hela bänken fick speltid och gjorde det bra. Flera kandidater till veckans lag. Oskar Johansson mycket bra i målet, Fredrik Sedin stabil som mittback. Johan Palm motorn på mitten och framåt är Martin, Linus och Johan Brorsson väldigt löpstarka och skapar massor av chanser. Även Ludvig Karlsson och Hannes Törnqvist gjorde fina insatser på sina kanter. Vi smyger med i tabellen och i nästa omgång väntar en toppmatch när obesegrade Kärda kommer på besök den 5/5.